Centre d’Al·lergologia

Al·lergologia a Barcelona – Unitat Funcional d’Al·lèrgia

Aquesta unitat s’encarrega del diagnòstic, tractament i seguiment de tots aquells pacients afectats per aquesta patologia, des de l’edat pediàtrica fins a l’edat adulta. Integrada dins la Unitat Funcional d’Al·lèrgia i Otorinolaringologia pretén oferir la visió multidisciplinària que ofereixen les dues especialitats per donar una solució integral. Possibilitant al pacient realitzar visites coordinades en dia i hora per a les dues especialitats.

  • Ambientals: Àcars, pol·len, epitelis d’animals, fongs …
  • Alimentaris: Llet, ous, cereals, marisc, fruits secs, fruites, verdures…
  • Medicaments: Antibiòtics, antiinflamatoris, anestèsics…
  • Insectes: Mosquits, abelles, vespes…
  • Contacte: Metalls, cosmètics, tints, gomes, etc…
  • Altres: Anisakis, làtex, farines de cereals, additius…

Els símptomes més característics de l’al·lèrgia són respiratoris: rinitis, picor nasal, esternuts, obstrucció nasal, faringitis, coïssor a la gola, laringitis, afonia, tos, bronquitis, asma … També provoca símptomes cutanis (urticària, angioderma , èczema, dermatitis …), símptomes digestius (vòmits, diarrees, dolor abdominal …).

La Unitat Funcional d’Al·lèrgia i Otorinolaringologia de l’Institut Universitari Dexeus treballa conjuntament i de forma articulada amb el Servei de Pneumologia (del Dr. Coll Klein), havent iniciat recentment el projecte de coordinació diagnòstica i terapèutica de la VIA RESPIRATÒRIA ÚNICA des del nas fins als bronquis. D’aquesta manera permet la visió global de les tres especialitats otorrino-pneumo-al·lèrgia, sent pioners en l’àmbit sanitari públic i privat.

La Unitat posa a disposició dels seus pacients els mètodes diagnòstics més ràpids i eficients com: Proves cutànies (Prick-Test, intradermoreacció, Epicutànies, Analítiques, Proves de Provocació conjuntival, oral …..) per aplicar els protocols terapèutics més moderns. Cal dir que la immunoteràpia (subcutània, sublingual) és molt beneficiosa per a la Al·lèrgia respiratòria. Tot dins de l’incomparable marc sanitari que a dia d’avui proporciona l’Institut Universitari Dexeus.