Visita Mèdica Telèfonica

Demanar Cita Online

Home » Visita Mèdica Telèfonica

Agafi hora aproximada per la VISITA MÈDICA TELEFÒNICA i un metge del Departament es posarà en contacte amb vostè. Si precisa de VISITA PRESENCIAL a les nostres consultes del Hospital Universitari Dexeus, agafi visita Online per URGÈNCIES.

Accedeixi a l'àrea d'usuari per a gestionar les seves visites.

Temporalment fora de servei

La consulta telefònica o per videotrucada no substitueix la visita mèdica física.

Conseqüència de la Pandèmia COVID-19, les autoritats internacionals, nacionals i les organitzacions públiques estan recomanant a tots (inclosos els pacients) que es quedin a casa tret que sigui absolutament necessari, per a evitar el risc de contagi. Això significa que, els pacients per als qui és possible i apropiat rebre una consulta mèdica sense sortir físicament de la seva llar han de fer-ho, dins dels límits establerts per la llei aplicable.

En el document publicat el 16 de març 2020, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris també recomana que totes les visites presencials programades de pacients d'un assaig clínic siguin posposades o transformades en consultes telefòniques. A causa d'aquesta situació, des de diferents àmbits sanitaris (institucions sanitàries, asseguradores mèdiques...) s'han promogut els serveis de telemedicina, sigui per videotrucada o mitjançant consulta telefònica.

Així doncs, posem a la disposició del pacient la consulta telefònica i la videotrucada amb l'especialista (Otorrinolaringòleg i Al·lergòleg) informant el pacient que és una tècnica que NO SUBSTITUEIX en cap cas la visita física presencial en la consulta mèdica. Seguint la normativa del Codi de Deontologia Mèdica d'Espanya, es recalca i s'especifica que la telemedicina NOMÉS serà utilitzada per a orientar al pacient o donar una segona opinió i NO SERVIRÀ EN CAP CAS per a donar un diagnòstic.

Ha de conèixer que la consulta presencial permet un examen físic i l'ús d'eines diagnòstiques com l'otoscòpia, rinoscòpia, laringoscòpia, auscultació pulmonar, exploracions complementàries, entre altres, per la qual cosa pot ser que després de la visita telefònica li aconsellem una visita presencial.

Totes les dades proporcionades tenen caràcter estrictament confidencial. Queda prohibit copiar, reproduir, distribuir, difondre, posar a la disposició de tercers o de qualsevol altra forma comunicar públicament, transformar o modificar, totalment o parcialment i per qualsevol mitjà sigui electrònic o qualsevol altre, la imatge o so obtinguts o produïts durant la consulta.